Campionat acasă, la Cluj. Românii și Televiziunea Publică, alături de gimnaști

9 aprilie 2017, 21:27

Au mai rămas doar câteva zile până la marele start al Europenelor de gimnastică de la Cluj. România este din nou gazdă a acestei competiţii la 60 de ani de la prima ediţie care a avut loc la Bucureşti.

Din 19 aprilie, 274 de gimnaşti din 37 de ţări se vor lupta pentru un loc pe podium.

Anul acesta șansa poate fi de partea noastră dacă luăm în calcul avantajul terenului de acasă.

Marian Drăgulescu: „Motivaţia cea mai mare este faptul că pot participa la un campionat atât de important la mine în ţară (…) N-am mai experimentat niciodată aşa ceva, sper să nu fiu foarte emoţionat şi să cânte Imnul, nu? Că asta ar fi cel mai frumos„.

Publicul va juca şi el un rol important.  În cele 5 zile de concurs sunt aşteptaţi să participe peste 7.000 de spectatori.

În plus, echipa noastră va fi susţinută de la sol, din gradene, dar şi din faţa micilor ecrane, de nume mari ale gimnasticii româneşti.

Monica Roşu, fostă gimnastă: „Voi avea şi eu emoţii fiind în sală (…) N-aş dori să punem presiune pe ei, trebuie să-i lăsăm să-şi facă treaba, să ne arate ceea ce au pregătit, şi sunt sigură că România va fi pe podium„.

Teodora Ungureanu – Cepoi, antrenor de gimnastică, multiplă campioană: „Sper ca România să aibă foarte multe succese. Noi le-am dorit tot timpul, chiar dacă au avut momente mai dificile. Noi urmărim sportul de când am plecat din România. (…) Ne uităm cu foarte multă plăcere şi admirăm sportivele românce„.

Alina Alexoi: „E foarte important să fie sala plină, să fie fani, să le ofere confortul de a evolua în faţa familiei, pentru că tone de generaţii, aș putea spune, zeci de generaţii de campioni din România n-au avut şansa asta. (…) Sper să gestioneze foarte bine ceea ce vine din tribună şi să devină pozitivi, să se încarce cu energia publicului şi să reuşească să-şi facă exerciţiile ca la antrenament”.

Dintre susţinătorii sportivilor români nu va lipsi nici inconfundabilul Cristian Ţopescu. Le-a fost mereu alături gimnaştilor în marile competiţii.

Cristian Ţopescu: „Eu le doresc să fie calme, stăpâne pe ele. Să încerce să execute integralele, cum numesc gimnastele exercițiile lor fără ratări. (…) Ale noastre trebuie să fie la locul lor, adică pe locul întâi!

Cel mai important eveniment sportiv al anului, Campionatul de la Cluj, va fi difuzat ÎN EXCLUSIVITATE de Televiziunea Română între 19 – 23 aprilie, în direct la TVR2, TVR HD şi în regim de breaking news pentru momentele speciale pe TVR1.

În avanpremiera Europenelor de la Cluj, Ştirile TVR au lansat, în 27 martie, campania campioni de poveste/#gimnastica60,  30 de reportaje despre momentele de glorie, dar şi de cumpănă pe care gimnastica românească le-a traversat de-a lungul celor şase decenii scurse de la primele Campionate Europene (Bucureşti, 1957).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite