Campanie Telejurnal - Eu sunt România | A doua Revoluție

În 1989, oamenii au ieșit pe străzi să ceară libertate, democrație și, nu în ultimul rând, un trai mai bun. La 30 de ani de atunci, lupta împotriva sărăciei continuă, cel puțin pentru asistenții sociali, "oamenii invizibili" care au făcut o meserie din ajutorarea celor aflați în nevoie. La Timișoara, o tânără s-a pus în slujba semenilor fără să aștepte nimic în schimb. Își hrănește sufletul cu satisfacția de a vedea fericit un copil defavorizat.

14 Decembrie 2019, 20:01 (actualizat 15 Decembrie 2019, 17:49) Știrile TVR |
Eu sunt România - A doua Revoluție
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Adriana Simu este asistent social la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului județean din Timișoara. Face și voluntariat pentru Fundația United Way, care a pus la punct centre de afterschool pentru elevii aflați în pericol de abandon școlar.

În fiecare toamnă, își îndeamnă colegii să facă o faptă bună.

Adriana Simu, asistent social şi voluntar: "Mi-ar plăcea ca oamenii să fie conștienți că fac parte dintr-o comunitate și să acorde mai mult din timpul lor celor aflați în nevoie. Sunt 150 de mii de copii, conform ultimelor studii, care merg în fiecare seară flămânzi, adorm flămânzi. De asta cred că, sigur și ONG-urile, dar și statul ar trebui să creeze politici astfel încât acești copii să fie sprijiniți".

Impresionați de munca de voluntariat pe care o face Adriana, colegii și-au arătat intenția de a-i cunoaște pe copii și de a-i învăța lucruri utile.

Lecția de prim ajutor e un exemplu de educație nonformală menită să îi țină pe cei mici aproape de școală.

Mai multe informații, în materialul VIDEO

Adriana avea 3 ani în 1989.

Acum nu ne mai lipsește pâinea, doar uneori dorința de a o împărți cu alții mai puțin norocoși.

În meseria ei, Adriana se întâlnește zilnic cu suferințele oamenilor, iar faptul că reușește să ajute o încurajează să continue.

Adriana Simu: "Au trecut 30 de ani și schimbări s-au produs, dar din punctul meu de vedere e nevoie de mai mult. Schimbările astea trebuie să fie continue și trebuie să fie susținute".

Adriana își dorește ca tinerii să nu mai fie nevoiți să plece peste hotare pentru a se realiza și a trăi mai bine.

Cele trei nominalizări la Gala Excelenței în Asistența Socială și aprecierile colegilor o conving pe Adriana să meargă mai departe atât în meserie, cât și în activitățile de voluntariat.

Rămâne însă un suflet anonim, care militează pentru o viață mai bună.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI