Campanie româno-spaniolă de conștientizare a dramelor pe care le trăiesc femeile căzute în mâinile traficanților

18 octombrie 2022, 14:10

Traficanții racolează femeile prin mai multe metode, majoritatea pașnice. Ulterior viață unei victime devine un calvar trăit departe de țară. Câteva state europene sunt preferate de traficanți.

”În ultimii ani, pe primele locuri continuă să se afle Germania Spania, Italia și Anglia, conform numărului de cazuri înregistrate în aceste spații. Astfel, se poate observa că Spania este în continuare o țintă pentru traficanții români, cu un procent anual de 12-13% din totalul statelor de destinație”, ne-a declarat Virgil Spiridon, director adjunct al Poliţiei Române.

Polițiștii din România și Spania au încheiat un acord de colaborare pentru combaterea mai eficientă a traficului de persoane. Un prim pas, lansarea simultană a unei campanii în ambele țări. În peninsula iberică se încearcă descurajarea cererii.

”De multe ori persoanele, nu doar femei, care se prostituează, nu conştientizează că sunt victime ale traficului de fiinţe umane. Că în spatele lor sunt organizaţii care profită de banii despre care ele cred că le aparţin. În realitate, nu fac decât să-i îmbogăţească pe cei care nu au inimă şi capacitatea de a empatiza. Această este originea, dorinţa şi obiectivul acestei campanii pe care o demarăm”, susține Luis Mayadia Fernandez, şeful Unităţii de Combatere a Traficului de Persoane din PNS.

Campania comună româno-spaniolă e un prim pas pentru combaterea acestui flagel, iar primele rezultate ar putea fi vizibile după o perioada mai lungă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite