Campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel. Românii pot depune în format electronic mesaje pentru Zidul Plângerii. Acestea vor fi printate și puse în zid de echipa instituției până la sfârșitul anului

Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziția românilor un formular electronic pentru a lăsa mesaje la Zidul Plângerii, acestea fiind printate și puse în zid de echipa instituției, anunță un comunicat.

26 Decembrie 2020, 12:59 (actualizat 26 Decembrie 2020, 13:49) |
Zidul Plângerii

Formularul este disponibil aici: https://forms.gle/Sp3XoPGi3Dz4h2sq8. Mesajele vor fi puse în Zidul Plângerii până la finalul anului și întregul proces va fi filmat.

Evenimentul face parte dintr-o campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel care își propune să aducă speranță în inimile românilor pe timpul acestei pandemii globale, care a impiedicat inclusiv pelerinii creștini să viziteze Țara Sfântă.

Un simbol al celor 3 religii ce își au locuri de rugăciune și pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susținere mult mai lung, cunoscut ca „Zidul de Vest”. Zidul a fost inițial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei și creștini ca Muntele Templului.

Zidul are o importanță religioasă pentru musulmani, evrei si creștini deopotrivă. Pentru musulmani deoarece constituie granița de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa. Pentru evrei importanța este dată de apropierea de Muntele Templului și de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credința evreiască, se află în spatele ei. Pentru creștini importanța Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creștinătate și de Biserica Sfântului Mormânt.

Israelul continua să aibă granițele închise, dar semnale pozitive vin din partea autorităților o data cu începerea campaniei naționale de vaccinare. La Zidul Plângerii vizitele se fac cu respectarea distanțării sociale, purtarea măștilor de protecție și cu limitarea numărului de credincioși care au acces la zid.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI