Campanie în Franța. Macron: Dacă susţin actuala formulă de funcţionare a UE, mi-aş trăda poporul (…) A doua zi ne-am confrunta cu Frexit

1 mai 2017, 22:07

Emmanuel Macron este liniştit la adăpostul unei diferenţe de 20 de procente în sondaje, dar nu-i poate ignora pe cei aproape 40% dintre alegători care o susţin pe Marine Le Pen şi, implicit, poziţia sa anti-UE.

Aşa că Macron încearcă să-i câştige măcar pe unii dintre ei de partea sa.

Emmanuel Macron: „Trebuie să ne reformăm, avem nevoie de o nouă UE care să ne protejeze poporul şi să reglementeze globalizarea. Dacă după ce câştig aş alege să susţin actuala formulă de funcţionare a UE, mi-aş trăda poporul. Şi nu vreau asta, pentru că a doua zi ne-am confrunta cu Frexit sau cu Frontul Naţional din nou„.

Macron insistă că este un pro-european şi consideră Uniunea Europeană extrem de importantă pentru francezi.

În lupta sa cu Marine Le Pen, independentul şi-a început ziua printr-un gest simbolic: s-a recules pe locul unde acum 22 de ani un tânăr marocan a fost ucis de un grup de neonazişti simpatizanţi ai Frontului Naţional.

Macron a participat apoi la un miting electoral.

Şi Marine Le Pen a dat startul acestei ultime săptămâni de campanie printr-o adunare electorală unde şi-a atacat contracandidatul.

Marine Le Pen: „Realitatea este simplă – Emmanuel Macron este de fapt François Hollande care vrea să continue şi se agaţă de putere ca o lipitoare. Alegerea lui Macron ar însemna că François Hollande va continuă să conducă politica acestei ţări„.

Dacă Marine Le Pen are susţinere în zonele rurale şi industriale, la Paris cel puţin, Frontul Naţional este constant ţinta protestelor. Aşa a fost şi astăzi, când sute de persoane au demonstrat în Piaţa Republicii.

Potrivit sondajelor, Emmanuel Macron adună 61% din opţiunile francezilor care duminică, 7 mai, sunt aşteptaţi la urne să-şi aleagă aleagă preşedintele pentru următorii 5 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite