Campanie împotriva încălzirii teraselor din Paris. O polemică dusă în plină campanie electorală pentru alegerile locale

Terasele încălzite din Paris au început să-i împartă pe clienți dar și pe edili în două tabere. Unii cred că se face prea multă risipă de energie, că se încurajează fumatul și crește poluarea, iar alții cred că nu e vorba despre un consume atât de mare iar interzicerea lor va duce, inevitabil, la reducerea locurilor de muncă în lunile de iarnă. O polemică dusă în plină campanie electorală pentru alegerile locale.

28 Februarie 2020, 13:19 (actualizat 28 Februarie 2020, 13:20) |

Plăcerea unei cafele acompaniate de o țigară ar putea deveni istorie și la Paris după ce mai mulți edili au criticat terasele încălzite cu radiatoare care funcționează pe bază de energie electrică sau gaz.

Clienții se simt nedreptățiți și spun că astfel li se răpește ceva din plăcerea de a sta în timpul iernii la o terasă încălzită, chiar dacă se gândesc și la consecințe.

„Un egoism zdruncinător dacă ar elimina terasele încălzite. Este frumos să fumezi afară şi să stai la căldură. Dar, bineînţeles, trebuie să ne gândim la ce înseamnă pentru mediu”, spune un client.

„Dacă mâine ei spun că nu mai putem încălzi terasele nu vom mai avea nevoie de atât de mult personal în lunile de iarnă. Vom deveni angajaţi cu jumătate de normă, angajaţi sezonieri. Nu ar fi bine pentru locurile de muncă”, crede Marcel Benezet, preşedintele Federaţiei Patronilor de Cafenele.

În plină campanie pentru alegerile locale, interzicerea teraselor încălzite reprezintă un bun subiect electoral care însă ar necesita timp pentru a putea fi aplicat la Paris. Această măsură a fost deja luată la Rennes, în Bretania, și a intrat în vigoare de la începutul acestui an.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI