Campanie împotriva grupărilor criminale: cei care folosesc servicii ale persoanelor traficate sunt la fel de vinovați ca traficanții

19 iulie 2022, 23:04

Vârsta medie a minorilor români traficați în Europa Occidentală este de 14 ani. În același timp, din numărul trotal de persoane traficate, cel al minorilor se apropie de jumătate. Cei mai mulți sunt exploatați sexual, arată datele oficiale.

Iar afacerile cu carne vie înfloresc pentru că există cerere, atrag atenția autoritățile, care au lansat o campanie cu mesaj simplu și clar.

În România, clienții rețelelor criminale sunt pedepsiți cu închisoarea și chiar sunt deja câteva cazuri concrete.

Însă, în Occident, situația este diferită. Iar după doi ani de pandemie, rețelele de trafic sunt decise să recupereze pierderile, atrag atenția activiștii pentru drepturile omului.

Traficanții nu ezită să mutileze victimele pe viață, spun autoritățile, care vor să atragă atenția că și clienții care folosesc serviciile persoanelor traficate sunt la fel de vinovați.

Mesajul va fi transmis și cu ajutorul unor persoane publice de notorietate. Vloggerul Zaiafet a acceptat provocarea.

Țările cu cel mai mare număr de români exploatați sexual sunt Marea Britanie, Germania, Austria, Elveția, Spania și Franța. În unele dintre acestea prostituția este legalizată. Și totuși, unii dintre cetățenii lor preferă să devină clienți ai grupărilor criminale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite