Campanie împotriva drogurilor, prin muzică

25 ianuarie 2020, 16:11

Atmosfera incendiară la concertul din Timișoara. Trei trupe rock locale s-au implicat gratuit în acest proiect al organizației Salvați Copiii.

Scopul concertului a fost de a transmite adolescenților că pasiunea pentru muzică sau sport, precum și compania prietenilor, îi poate ține departe de droguri. Tinerii au primit pliante cu informații despre cum pot se pot feri de tentația de a consuma astfel de substanțe și cui să ceară ajutor în caz de nevoie.

Proiectul celor de la Salvați Copiii a pornit în urma situației alarmante privind consumul de droguri. Cel mai recent raport al Agenției Naționale Antidrog arată că media de vârstă a celor care consumă droguri este de puțin peste 17 ani.

Concertul organizat la Timișoara este primul dintr-un șir de evenimente similare care vor avea loc în mai multe orașe din țară.

Adolescenții plătesc doar 20 de lei pentru a participa la concerte, bani pe care organizația îi folosește pentru a finanța serviciile de consiliere și terapie pentru tinerii consumatori de droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă