Campanie electorală acerbă în Franța, cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale. Sondajele arată un scor strâns în primul tur

3 aprilie 2017, 08:49

Macron le a cerut susținătorilor să-l ajute să o excludă pe Marine Le Pen încă din primul tur de scrutin, pe 23 aprilie.

Adversarul nostru nr.1 este Frontul Naţional. Nu, nu-i huiduiţi! Luptaţi împotriva lor! Să-i scoatem din cursă, a spus Emmanuel Macron.

Sondajele însă arată un scor foarte strâns pentru primul tur. Chiar dacă în al doilea Macron ar urma să o învingă fără probleme pe lidera Frontului Național. Sociologii constată că pe măsură ce te îndepărtezi de Paris, sprijinul pentru ideile anti-imigranți și anti-Uniunea Europeană vehiculate de Marine Le Pen e tot mai puternic.

Oamenii din aceste zone se simt abandonaţi, izolaţi. Marine Le Pen a preluat aceste percepţii şi se doreşte purtătoarea de cuvânt a acelor ce se simt uitaţi, spune sociologul Jerome Fourquet.

Marea necunoscută, însă, rămâne, deocamdată, cum vor vota nehotărâții, care nu sunt deloc puțini: circa 40% dintre alegători spun că nu s-au decis încă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite