Campanie de strângere de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale. Avram Iancu a înotat 12 ore în Dâmbovița

29 iunie 2022, 20:16

Avram Iancu, înotător: Îmi stau în față 12 ore foarte grele de înot, dar nu contează asta. Mă bucur că pot să fac acest efort pentru copiii cu dizabilități de la Asociația Conil.

Avram Iancu a început să înoate de azi dimineață de la ora 9.00. În timpul celor 12 ore, conform regulamentului acestor probe de anduranță, Avram Iancu trebuie să rămână în mijlocul apei, dar poate primi sticle de apă, de energizante și chiar mâncare.

Recordul lui Avram de înot neîntrerupt este de 36 de ore și 29 de minute. În plus, este singurul om din lume care a înotat de-a lungul Dunării, de la izvoare până la vărsare, fără costum de protecție.

Avram Iancu, înotător: Obiectivul financiar nu este atât de mare. Mi-am propus să strângem 5.000 de lei pentru acești minunați copii.

Beneficiarii evenimentului caritabil de azi sunt cei peste 300 de copii cu nevoi speciale, cu vârste între 2 și 18 ani, susținuți de Asociația Conil din București. Aceștia au nevoie de cel puțin patru ore de terapie pe zi.

Înființată în 2010, asociația a reușit până în prezent să deschidă o grădiniță, o școală primară și un gimnaziu. Avram Iancu a fost implicat și anul trecut în acțiuni caritabile în favoarea aceleiași organizații.

Irina Ismail, reprezentant Asociaţia Conil: Anul acesta, chiar dumnealui ne-a contactat și ne-a spus că dorește să reediteze înotul pe care l-a dedicat copiilor anul trecut.

La eveniment a participat și istoricul Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României.

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naţionale a României: Istoria se scrie cu oameni speciali și Avram Iancu este un om special, nu numai Avram Iancu din manualele de istorie, ci și Avram Iancu, colegul nostru.

Înotătorul Avram Iancu are în plan, chiar luna viitoare, să meargă în Ungaria, unde va traversa lacul Balaton, înotând pe o distanță de 75 de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite