Campanie de conștientizare privind medicamentele expirate. În Iași, există zece puncte de colectare

22 mai 2023, 07:23

Sub genericul „medicamentele expirate sunt deșeuri periculoase , fii responsabil, colectează corespunzător!” farmacistii le-au explicat oamenilor că pastilele expirate sau nefolosite nu trebuie aruncate la întâmplare.

Gabriela Tătărîgă, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Iaşi: „Nu recomandăm a se artunca aceste deșeuri în mediu sau la canal. Orice substanță poate avea un efect nociv asupra mediului sau chiar asupra sănătății noastre.

MEDICAMENTELE EXPIRATE NU SE ARUNCĂ LA GUNOI SAU ÎN CANALIZARE

În numai 3 ore de la debutul campaniei, la un singur centru de colectare, s-au strâns mai multe kilograme de medicamente expirate.

Teodor George Mironeanu, farmacist rezident: „A fost un flux așa de persoane, atât adulți și varstinci, care au aflat din diferite medii: Facebook, internet, farmacii, de campania noastră. Am strâns vro 10 kg.”

La ediția de anul trecut au fost strânse peste 1.500 de kilograme de medicamente expirate pe care oamenii le țineau acasă. Inițiatorii campaniei vor să atragă și atenția politicienilor că trebuie modificată legislația în acest sens.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă