Campanie controversată a guvernului de la Budapesta. Au fost lipite afișe care critică Bruxelles-ul pentru sancțiunile impuse Rusiei

23 octombrie 2022, 17:04

Afișul, care prezintă o bombă uriașă cu cuvintele „sancțiuni” pe ea, sugerează că nu invazia rusă în Ucraina, ci sancțiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană au adus economia maghiară în genunchi. Acesta este motivul pentru care forințul – moneda maghiară – slăbește și inflația este ridicată – susține guvernul de la Budapesta.

Deși premierul Viktor Orban a votat toate măsurile împotriva Moscovei, Ungaria își menține vocea critică la adresa acestora, cu argumentul că nu au dus nicăieri.

Peter Szijjarto, ministru de Externe al Ungariei: Ar fi bine să avem o conversație sinceră, o analiză clară a ceea ce am realizat cu aceste sancțiuni. În acest moment, economia europeană este în genunchi, iar războiul din Ucraina durează de sute de zile.

Nu sancțiunile sunt de vină pentru inflație, ci faptul că guvernul Fidesz a furat fonduri europene de 12 ani, în loc să facă economii pentru situații de criză – spun politicienii din opoziție.

Și tot ei atrag atenția că imaginile de pe afișe sunt cât se poate de nepotrivite, că nu se poate evoca un „bombardament” venit de la Bruxelles, într-un moment în care rachetele rusești atacă în Ucraina, la doar câteva sute de kilometri distanță.

Klara Dobrev, politiciană din opoziţie: Nu ca politician, ci ca ființă umană, ca mamă, ca părinte, cred că este rău. Într-o perioadă în care copii mici, familii și oameni nevinovați mor în bombardamentele rusești, a lansa o astfel de campanie de afișe este pur și simplu răutate.

Pentru controversata campanie de afișe, la care se adaugă o consultare națională privind sancțiunile, guvernul ungar plătește echivalentul a 20 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite