Campanie #eusuntromania – Măreție din gesturi mici. Prăjitura casei la Unteatru, o donație, un om alinat într-o Casă a Speranței

20 octombrie 2017, 21:11

Există oameni în faţa cărora spitalele îşi închid neputincioase porţile. Sunt copii şi bătrâni, bolnavi incurabili, pentru care Hospice rămâne singura Casă a Speranţei. Însă pentru ca Hospice să poată alina ultimele zile ale acestor pacienţi e nevoie de bani, de implicare. Şi aici intră în scenă voluntarii şi donatorii. Unul dintre ei este Mihai.

„Îi scutim de nişte dureri. Am văzut exact ce se întâmplă în sistemul de stat atunci când cineva practic nu mai are absolut nicio şansă, este trimis acasă şi obligat – acesta este cuvântul: „obligat” – să suporte durerile”.

Mihai este managerului teatrului bucureştean Unteatru. Coordonează toate treburile administrative şi are grijă de confortul spectatorilor. Este acolo, în spatele scenei, la fiecare reprezentaţie sau concert găzduit de compania pentru care lucrează. Privind oamenii care vin la teatru, s-a gândit cum să susţină cauza pentru care luptă Hospice.

„Vindem chec, prăjitura casei. Impropriu spus ‘vindem’. De fapt, fiecare persoană donează în schimbul ei o anumită sumă de bani pe care o consideră apropiată acestei cauze şi, practic, susţine cauza bolnavilor incurabili de care se ocupă Hospice”.

Prăjitura pe care Mihai o oferă pentru cei aflaţi în suferinţă este făcută de mama lui. Trecută ea însăşi printr-o situaţie critică, Angela Cherana a înţeles că gesturile mici făcute cu generozitate şi modestie pot muta munţii din loc.

O altă pasiune a lui Mihai este alergarea. Participă la toate competiţiile serioase şi o face mereu cu un gând bun. Pentru că în spatele acestui hobby stă un secret încă puţin cunoscut în România: ocazia de a strânge bani pentru cauze caritabile.

Lumea lui Mihai este populată de oameni generoşi – de la mama care face prăjituri şi tatăl său care se îmbracă în Moş Crăciun pentru copiii nevoiaşi, până la spectatorii care donează pentru Hospice. Chiar şi aşa, Mihai crede că e loc de mai mult.

„Da, am impresia că e destul de puţin ceea ce fac şi mi-aş dori ca să pot ajuta şi caut să mă implic în mai multe astfel de proiecte de întrajutorare a celor în nevoie, chiar este nevoie de aşa ceva”.

Reporter: Andra Soceanu
Imagine: Relu Calotă, Bogdan Călinescu, Alex Baricz
Electrica: Cristian Ştiubei
Montaj: Mihael Preda
Producători: Codruța Marinescu, Mihael Preda

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite