Campania "România în contextul Brexit". Guvernul a elaborat un document și a lansat un clip pentru românii din Regat

România este pregătită să facă faţă oricăror situaţii generate de Brexit. Este asigurarea dată de Guvern într-o campanie de informare specială desfăşurată pe site-uri, reţele de socializare şi la Londra. În clipul de promovare, ministrul afacerilor europene vorbeşte şi despre apărarea drepturilor românilor din Regat.

28 Octombrie 2017, 21:02 Știrile TVR |
Campania "România în contextul Brexit"
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Autorităţile de la Bucureşti afirmă că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din UE, sunt pregătite să informeze şi să sprijine cetăţenii şi companiile, în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit.

Clipul dedicat românilor din Regat este primul de acest tip de la activarea Brexitului şi prezintă ca obiective-cheie ale României apărarea drepturilor cetăţenilor şi menţinerea nivelului fondurilor europene.

Ministerul de Externe prezintă şi cifra oficială a românilor din Marea Britanie: 328.000, a treia comunitate după Polonia şi Irlanda.

Bucureştiul vrea ca parteneriatul strategic cu Londra, început în 2003, să devină unul aprofundat şi în perioada post Brexit.

Procesul de negociere este definit ca unul dinamic şi impredictibil, iar toate detaliile sunt cuprinse într-un document intitulat Axe strategice de acţiune a guvernului în contextul procesului de retragere a Marii Britanii din Uniune.


ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI