Campania privind referendumul care propune redefinirea familiei în Constituţie se apropie de final

4 octombrie 2018, 20:18

Sâmbătă şi duminică, cetăţenii sunt chemaţi la urne să spună dacă în Constituţie familia ar trebui definită explicit ca fiind formată din bărbat şi femeie sau dacă această modificare nu este necesară.

Reprezentanţii Bisericii susţin că această clarificare constituţională ar garanta că în România căsătoria nu va fi accesibilă şi minorităţilor sexuale prin modificări legislative ulterioare.

Campania celor care susţin boicotarea referendumului s-a manifestat în special pe reţelele de socializare cu mesaje ca „stai acasă” şi „iubirea nu se votează”.

Aceştia consideră că referendumul nu schimbă nimic în fond, iar banii cheltuiţi pentru organizare sunt irosiţi.

De cealaltă parte, s-au folosit preponderent metodele tradiţionale de promovare a mesajului – „voteza DA”, „apără căsătoria dintre un bărbat și o femeie”.

Au fost însă sancţionaţi cei care au comercializat pâine cu mesaje electorale sau care au pus afişe la intrarea în biserică.

Cetățenii sunt chemați la urne sa raspundă la o singură întrebare: Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?

Secţii de votare vor fi deschise atât în ţară cât şi în străinătate, iar cei care vor să participe la referendum o vor putea face indiferent dacă se află sau nu în localitatea de domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite