Campania „Microduș” | O dubă transformată într-o cabină de duș străbate satele Moldovei. Melania Medeleanu: “Reacțiile copiilor care nu au văzut un duș în viața lor sunt uluitoare”

28 august 2020, 11:47

Două asociaţii neguvernamentale străbat satele Moldovei cu o dubă transformată într-o cabină de duș pe patru roți. Iar o echipă de voluntari, dar și un medic stau de vorbă cu aproape 500 de copii, dar și cu părinții acestora, despre normele elementare de igienă. Campania „Microduș” este un proiect al asociației “Zi de Bine”.

Melania Medeleanu, fondatorul Asociaţiei „Zi de bine”, a vorbit despre acest proiect la emisiunea “Ca’n viață”.

“Ne așteptam să fie copii care nu au văzut niciodată un duș, însă nu ne așteptam să fie atât de mulți. Dintre cei 500 de copii din 13 sate la care ajungem deocamdată, nu știu dacă sunt 100 care au văzut în viața lor așa ceva. Reacțiile lor sunt uluitoare. Înainte să intre la duș, un copil a întrebat «Dar nu mă sufoc?». Pe de-o parte este această teamă de necunoscut, după care nu reușești să îi mai scoți de acolo. Au fost inclusiv copii care au început să cânte în duș, ca în filme”, a povestit Melania Medeleanu

Puteți dona printr-un SMS cu mesajul “SUS” la numărul 8862.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite