Campania "Izolați în România", ecouri peste hotare. Opt studenți francezi refac o școală dintr-un cătun izolat din Caraș-Severin

Campania TVR „Izolați în România” a avut ecouri până în Franța. Iar acum, opt studenți francezi au venit în Dobraia, Caraș-Severin, ca să refacă școala din acest cătun izolat. Timp de trei săptămâni, ei vor dormi în corturi, vor mânca alături de localnici și vor bate potecile din zonă. Sunt, însă, mândri că vor putea ajuta oamenii din acest colț de lume.

05 Iunie 2019, 16:37 (actualizat 05 Iunie 2019, 20:04) Știrile TVR |
Tabăra ”Izolați în România”
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La școala din Dobraia au sosit deja primele materiale pentru refacerea acoperișului. S-a implicat în această acțiune primăria Cornereva, de care aparține satul. Și, desigur, cei opt studenți francezi care au venit tocmai de la Angerș, din vestul Franței.

Locanicii s-au mirat când i-au văzut pe francezi. Nu credeau că cineva ar vrea să trăiască în cătunul lor izolat de bunăvoie, timp de trei săptămâni.

Studenții francezi au ajuns la Dobraia datorită unei asociații din București, care a ajutat de mai multe ori oamenii în nevoie.

Studenții francezi vor sta la Dobraia până când vor reface școala. Dar asta nu este singura lor dorință. Voluntarii vor să ajute localnicii și la treburile gospodărești, să gătească alături de ei și să străbată cât mai multe dintre potecile din zonă.

 

 

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI