Campania „Îmbracă Un copil de Paşte”. ONG-urile strâng haine și alimente pentru cei nevoiași

1 aprilie 2018, 20:31

Sunt pachete pentru copiii uitaţi de părinţi sau necăjiţi, care trăiesc în familii modeste. Oameni din toată ţara au răspuns apelului „Îmbracă Un copil de Paşte”, lansat de Fundaţia Fight for Charity.

Mai departe, cadourile vor ajunge în braţele a o sută de copii dintr-un centru de plasament din Sectorul 4 şi a câtorva zeci ai căror părinţi abia dacă îşi permit să pună zilnic o pâine pe masă.

Pentru al cincilea an la rând vor primi haine noi, încălţăminte, produse de îngrijire şi alimente de la oameni care au înţeles nevoia în care trăiesc alţii.

Exemple de astfel de iniţiative sunt în mai multe oraşe din ţară. La Cluj, spre exemplu, Asociaţia „Vreau să trăiesc liber” şi-a propus să încalţe, sărbătorile acestea, mai mulţi copii sărmani din satele din zonă.

Nici bătrânii nu au fost ocoliţi. Asociaţia „Niciodată singuri”  strânge alimente pentru masa de Paşte a celor uitaţi de copii şi nepoţi sau rămaşi singuri pe lume. Unul dintre punctele de colectare e în Bucureşti, într-o librărie-cafenea.

România are una dintre cele mai ridicate rate ale sărăciei din Europa, în special în rândul copiilor. La orice pas, lângă noi, sigur este cineva care aşteaptă o mână de ajutor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite