Campania „Donează sânge, salvează o viață!”. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale dau o nouă șansă vieții

Donare de sânge
Donare de sânge
12 mai 2022, 14:22

 

Astfel, 650 de studenți și profesori ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti sunt așteptați pentru a dona sânge până la finalul acestei ediții. O parte din ei au donat în perioada 11-12 mai, iar ceilalți o vor face în perioada 17-19 mai.

În perioada 11-13 mai Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești s-a implicat în cea de a XXIV-a ediție a campaniei „Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!”.

Liceul Tehnologic „Toma Socolescu”, în colaborare cu CTS Ploiești, Biserica Sfânta Filoteea-Parohia Pleașa Colonie, Paraclisul Sf. Nectarie Taumaturgul, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Liceul de Transporturi Ploiești și Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești așteaptă 150 de donatori dintre elevii, profesorii și enoriașii acestor instituții și biserici.

Donarea de sânge este un act de responsabilitate socială, de dragoste față de semenii aflați în suferință, oameni bolnavi care așteaptă o șansă la viață. Oricine este eligibil pentru acest act medical este așteptat la centrul de transfuzie sanguină din orașul său pentru a dona.

Un gest caritabil din partea unui om sănătos are o valoare inestimabilă pentru unul bolnav.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viață!”. Proiectul se desfășoară din anul 2013 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și prin implicarea mai multor voluntari coordonați de Pr. Arhim. Ciprian Grădinaru.

Din 2013 şi până acum, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” s-au recoltat peste 20.000 de litri de sânge de la aproximativ 40.000 de donatori fideli.

Astfel, prin campaniile sale de donare de sânge, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge din România.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite