Campania de vaccinare în Germania se desfășoară în ritm lent

13 februarie 2021, 17:17

La centrul de vaccinare din Brandenburg, lucrurile se mișcă anevoios. Pentru a obține o programare e nevoie de nervi de oțel. Doar cei mai hotărâți să se vaccineze reușesc să acceseze linia telefonică directă supraaglomerată. Cei că Manfred și Herța Grünberg. Cei doi octogenari fac parte din categoria vulnerabilă.

Lucrurile se mișcă încet – ca în multe alte centre din Germania. Multe scaune sunt goale din cauză că nu există suficiente doze de vaccin. Zilnic, doar 70 de persoane pot fi imunizate, în loc de 600 cât era planificat. n alte regiuni situația este și mai rea. Acest centru din orașul Köln nici măcar nu a fost deschis. Se fac programări pentru luna februarie, dar procesul este greoi.

Alte țări se mișcă mult mai repede. În Israel, de exemplu, a fost imunizată aproape jumătate din populație.

Marea Britanie în jur de 10 procente, Statele Unite – aproximativ șapte. În Germania au fost vaccinate în jur de 2 milioane de persoane din cele peste 80 de milioane de locuitori.

Producătorii de vaccinuri care aprovizionează statele Uniunii Europene anunță acum întârzieri la livrări. Nu sunt deloc vești bune pentru centrele de vaccinare din Germania. Pesemne vă mai dura ceva timp până când toate aceste scaune vor fi ocupate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite