Campania de vaccinare anti-COVID, insuficient promovată

24 noiembrie 2020, 11:51

În timp ce se vorbește tot mai mult despre dozele de vaccin anti-Covid care ar putea să ajungă în România la începutul anului viitor, specialiștii în sănătatea publică arată că, până în acest moment, în țară nu există o campanie de informare în legătura cu vaccinarea.

Directorul Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, Dragoș Damian, spune că frica oamenilor este cauzată de lipsa de informare.

Dragoș Damian spune că riscurile vaccinului sunt foarte mici, pentru că are la bază o tehnologie nouă, care nu folosește virus inactivat, iar eficiența acestuia se apropie de 94%, în timp ce vaccinul împotriva gripei sezoniere are o eficiență de până la 70%.

Uniunea Europeană a comandat deja peste 400 de milioane de vaccinuri, în valoare de 10 miliarde de dolari.

Autoritățile din România au decis că vaccinarea nu va fi obligatorie, iar în următoarele zile, va fi publicată strategia de vaccinare.

Tot în această săptămână, vor ajunge în țară peste 400 de mii de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Studiile au arătat că acesta reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite