Campania de imunizare a cadrelor medicale, extinsă la încă două spitale din Capitală. "Colegii noștri au văzut au văzut ce înseamnă acest virus. Au văzut cum un om se poate degrada în câteva zile"

În Capitală, centrelor de vaccinare deja existente li se adaugă de astăzi încă două: spitalul Gerota și spitalul Colentina. La Gerota, prima s-a imunizat chiar doctorița Alida Moise, primul cadru medical din România infectat cu SARS-CoV-2. A fost la un pas de moarte în martie, anul trecut. Vaccinul reprezintă salvarea noastră, spun doctorii care se imunizează.

04 Ianuarie 2021, 21:13 Știrile TVR |
Vaccinul, imunizare și speranță
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Fericită și cu zâmbetul pe buze, doctorița Alida Moise a primit vaccinul fără emoții.

În martie, medicul a trecut pe lângă moarte. Un pacient care le-a ascuns cadrelor medicale de la spitalul Gerota că fusese în Israel a infectat-o cu SARS-CoV-2. Era atunci șefa secției de Terapie Intensivă și a ajuns pacient la ATI, în grija colegilor de la Matei Balș. Zece zile a avut nevoie de suport respirator.

Până acum, puțin peste 70% din cadrele medicale de la Gerota, aproximativ 270 de persoane, și-au dat acordul pentru imunizare.

La Spitalul Gerota, centrul de vaccinare va deservi și alți angajați ai MAI, pe cei din Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau SMURD.

În schimb, la Spitalul Colentina, în centrul deschis astăzi vor fi vaccinați doar angajații unității medicale. Primul medic imunizat aici, șefa secției ATI.

Din martie anul trecut, cu excepția unei singure luni, Spitalul Colentina a fost unitate suport COVID. Au trecut pe aici peste 3 mii de pacienți.

Medicii care au trecut recent prin boală trebuie să mai aștepte câteva săptămâni înainte să primească serul. Pe listele pentru vaccinare nu s-au înscris deocamdată cadrele medicale aflate în concediu și cele care nu s-au hotărât dacă vor sau nu să se imunizeze.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI