Campania „Porția de bunătate” | Părintele Damaschin și mai mulți voluntari, alături de copiii nevoiași

14 aprilie 2021, 11:52

Pandemia a afectat grav comunitățile vulnerabile din mediul rural. Copiii cei mai săraci care trăiesc la sat mănâncă mai puțin, mai rar, consumă alimente mai ieftine și învață în condiții dificile. Situația lor s-a agravat în ultimul an.

Pentru ca toate pachetele să ajungă la destinație e nevoie de 300 de voluntari.

Un număr atât de mare de beneficiari, de pachete și voluntari presupune și o muncă foarte bine organizată.

Oamenilor li se alătură părinetlui Damaschin la cel mai mic semn că are nevoie de ajutor. Dacă nu este unul financiar, cei mai mulți își dedică timpul. E ceea ce au mai de preț.

Acesta este al doilea an în care copiii cei mai vulnerabili de la țară nu se vor bucura de Paște la fel ca înainte.

World Vision România lansează campania „Porția de bunătate”, în care toți cei care vor să facă o faptă bună cadou pot să doneze pentru copiii din proiectul „Pâine şi Mâine”.

Conform cifrelor oferite de World Vision România, aproape 1 din 10 copiii de la țară adoarme flămând, uneori sau întotdeauna.

Chiar și înainte de 2020, în peste 11% dintre gospodăriile de la țară copiii mâncau numai două mese pe zi. Această pondere urcă la 30% în cazul familiilor foarte sărace. Pentru acești copii, orice ajutor contează, iar a merge în continuare la școală este singura șansă la un viitor mai bun.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite