Camera Reprezentanților va vota pentru restricționarea acțiunilor lui Trump împotriva Iranului

Donald Trump
Donald Trump
9 ianuarie 2020, 09:51

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a anunțat moțiunea într-o declarație în care a transmis că atacul cu drone de săptămâna trecută în care generalul Qassem Soleimani a fost omorât, denumind acțiunea „provocatoare și disproporționată”.

„Membrii Congresului au îngrijorări serioase și urgente cu privire la decizia Administrației de a se angaja în ostilități împotriva Iranului și a lipsei sale de strategie”, a spus Pelosi în declarația sa.

„Congresul recomandă președintelui să înceteze utilizarea Forțelor Armate ale Statelor Unite pentru a se angaja în ostilități cu Iranul sau cu orice parte a guvernului sau a armatei sale”, cu excepția cazului în care Congresul declară război pentru țara respectivă sau nu adoptă o legislație care autorizează utilizarea forței pentru a preveni un atac împotriva SUA și a forțelor sale, se arată în rezoluția de cinci pagini.

Votul a fost programat la scurt timp după o informare a oficialilor administrației privind acțiunea militară din Iran, pe care mulți democrați i-au criticat că nu au o justificare specifică pentru uciderea generalului Suleimani.

Iranul a ripostat miercuri dimineață lansând rachete asupra a două baze militare din Irak, care adăpostesc trupele americane. Nu au fost raportate victime.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă