Camera Deputaţilor a aprobat contractul de finanţare pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova

Camera Deputatilor
Camera Deputatilor
11 octombrie 2022, 15:12

Proiectul de lege reglementează finanţarea construcţiei unui nou spital regional de urgenţă în Craiova, ce va deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea de sud-vest, ce va trata pacienţii critici şi cazurile ce necesită tehnologie şi expertiză de nivel înalt.

Potrivit proiectului, noul spital regional de urgenţă, care fi un complex de clădiri cu şapte etaje, va înlocui Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conform contractului de finanţare, împrumutul BEI în valoare de 368 milioane de euro reprezintă circa 73% din costul net aferent construcţiei. Diferenţa de circa 140,52 milioane de euro, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se va asigura de partea română, din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat.

„Implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, în calitate de promotor şi agenţie de implementare, acestuia delegându-i-se întreaga autoritate şi responsabilitate privind realizarea proiectului şi utilizarea fondurilor alocate”, prevede proiectul de lege.

Spitalul ar urma să aibă 807 paturi.

Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, iar Senatul est for decizional.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite