Camera Deputaților a dezbătut moțiunea împotriva ministrului de Interne. Lucian Bode: Nu are nicio legătură cu Regulamentul Camerei, MAI este menționat în text o singură dată, iar numele Emiliei Șercan de 12 ori

Opoziţia cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, printr-o moţiune simplă care a fost dezbătută de Camera Deputaţilor. Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei susţin că ministrul trebuie să plece din cauza verdictului de plagiat dat de Universitatea Babeş Bolyay în cazul tezei sale de doctorat. Dar şi pentru ratarea intrării în Schengen. Lucian Bode susține că doar justiţia poate stabili situaţia doctoratului şi acuză la rândul său un atac politic cu scop electoral şi pentru a destabiliza ministerul de Interne.

06 Februarie 2023, 20:41 Știrile TVR |

 

Deputaţii din USR şi Forţa Dreptei, care au semnat a doua moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, susţin că menţinerea lui Lucian Bode în funcţie după ce a primit un verdict de plagiat pentru teza de doctorat, vulnerabilizează poziţia României în dosare importante, în primul rând Schengen.

Moţiunea este susţinută şi de deputaţii AUR.

Lucian Bode îi acuză însă pe semnatari că fac jocuri politice, provocate de frustrarea că nu mai fac parte din guvern şi s-ar afla în cădere liberă în sondaje.

Deşi liderul USR Cătălin Drulă a făcut apel direct la partenerii de coaliţie ai liberalilor să susţină moţiunea, PSD şi UDMR au făcut zid în jurul lui Lucian Bode.

Votul pentru moţiunea simplă va fi miercuri.

 

ACTUALIZARE Lucian Bode, explicații despre teza lui de doctorat:

 

 

ACTUALIZARE La intrarea în plenul Camerei, ministrul de Interne a spus care este părerea lui despre această moțiune.

Ministrul Lucian Bode: "Eu o să le transmit semnatarilor moțiunii punctul meu de vedere pe fiecare argument pe care ei l-au găsit de cuviință. Am constatat că această moțiune nu are nicio legătură cu Regulamentul Camerei Deputaților. Regulamentul prevede ca o moțiune simplă să fie depusă de un număr de 50 de deputați, pe chestiuni de politică internă. Ministerul Afacerilor Interne este menționat în această moțiune o singură dată. În vreme ce numele unui jurnalist și al USR sunt menționate de 12 ori".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deputaţii de la USR şi Forţa Dreptei au depus, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Bode, intitulată "România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice".

Semnatarii susţin că scopul acestei moţiuni simple este acela de a atrage atenţia asupra "întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită", aşa cum "nu-şi merită titlul academic" sau respectul oamenilor care au muncit cinstit în România.

"Aflat în situaţia stranie de a se prezenta în faţa românilor şi a întregii lumi cu un şef al Poliţiei dovedit hoţ, Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice. Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă", se afirmă în textul moţiunii.

De asemenea, USR şi Forţa Dreptei consideră că "în dreptul ministrului Bode" trebuie trecut şi "eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen", precum şi "licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI