„Calitatea serviciilor de maternitate se deteriorează”. Raport despre maternitățile publice din Anglia, unde zeci de bebeluși au murit în ultimii ani

Probleme grave în maternitățile engleze
Probleme grave în maternitățile engleze
21 octombrie 2022, 19:50

„Calitatea serviciilor de maternitate se deteriorează”, indică acest raport al Comisiei privind calitatea îngrijirilor (CQC), care studiază situaţia a 139 de maternităţi publice din Anglia. „Suntem profund îngrijoraţi”, scriu autorii raportului.

„Îngrijirea oferită în aproape două din cinci maternităţi nu este suficient de bună”, 6% dintre servicii fiind de acum considerate „inadecvate” şi 32% considerate „în curs de îmbunătăţire”.

Dar dacă se pune accentul pe siguranţă în aceste servicii, procentele urcă: 6% sunt calificate drept „inadecvate” şi 47% trebuie „îmbunătăţite”.

„Nu cred că se poate spune că este acceptabil”, a spus Ian Trenholm, director al CQC, considerând că situaţia maternităţilor este „o provocare naţională”. Aceste rezultate sunt cele mai slabe de când au început aceste evaluări, în 2018.

Ele survin la două zile după publicarea unei anchete care a arătat că 45 de decese la bebeluşi ar fi putut fi evitate în zece ani, în două maternităţi, în sud-estul Angliei.

În martie, un alt raport incrimina maternităţi din vestul Angliei: acesta concluziona că decesele a peste 200 de bebeluşi în 20 de ani, consecinţa unui refuz evident al operaţiilor de cezariană şi a lipsei unei îngrijiri adecvate, ar fi putut fi evitate.

O anchetă este în desfăşurare la maternităţi din regiunea Nottingham, în urma unor informaţii tulburătoare.

Şi deja în 2015, un raport alertase asupra situaţiei din nordul ţării. Explicaţiile directorului CQC se alătură concluziilor raportului publicat miercuri.

„Constatăm probleme de leadership şi cultură şi, la nivel practic, este vorba despre gradul de colaborare dintre profesioniştii care lucrează în această maternitate”, a spus el. „Preocupările pe care femeile le ridică nu sunt înţelese de aceşti profesionişti aşa cum ar trebui să fie”.

Raportul menţionează şi „inegalităţi profund înrădăcinate. Femeile din minorităţi etnice au riscuri suplimentare în comparaţie cu femeile albe”.

Femeile de culoare au de patru ori mai multe şanse să moară în timpul sarcinii sau al naşterii decât femeile albe. Pentru femeile asiatice, acest risc este de două ori mai mare, potrivit acestui raport.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite