Călin Popescu Tăriceanu anunță că Guvernul va interzice cumulul pensie-salariu

7 august 2017, 17:25

Menită să producă economii la buget, recalcularea doar la rata inflației a pensiilor speciale din sistemul de siguranță națională și ordine publică a pus Guvernul Tudose în fața unui scenariu nedorit: acela de a cheltui și mai mulți bani de la buget ca efect al acestei măsuri.

Drept urmare, liderii coaliției de guvernare au convenit să modifice legea pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul de stat.

Anunțul a fost făcut de  președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască – ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fii şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie”, a declarat Tăriceanu după întâlnirea de luni a coaliției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite