Călin Popescu Tăriceanu: Acest conflict rămâne să fie soluţionat pentru viitor. Decizia CCR vine să aducă lucrurile în normalitate

27 februarie 2017, 17:07

„Acest conflict a fost şi rămâne în continuare, aş spune, să fie soluţionat pentru viitor. Deci mă aştept, şi aici am remarcat şi doresc să subliniez şi declaraţia făcută de domnul ministru al Justiţiei, prof. univ. Tudorel Toader, care şi domnia sa sublinia necesitatea ca decizia Curţii să reglementeze şi pe viitor această problemă delicată, în aşa fel încât să nu mai planeze temerea la nivelul Executivului că o parte din deciziile pe care le adoptă ar putea să fie anchetate de procuratură. Să ştiţi că ceea ce s-a întâmplat în România cu ancheta DNA în legătură cu Ordonanţa 13 cred că este o premieră în lumea democratică şi în democraţiile parlamentare. O premieră nedorită, evident, pe care am mai menţionat-o şi vreau să o menţionez astăzi din nou”, a declarat preşedintele Senatului luni după-amiază, la puţin timp după anunţul preşedintelui CCR.

„Aşadar, decizia Curţii vine să aducă lucrurile în normalitate. Dacă o să mă întrebaţi dacă mă bucur, sigur că mă bucur, dar vă daţi seama, este totuşi nefiresc să ne bucurăm de normalitate. Normalitatea ar fi ceva absolut firesc. Mă bucur însă de altceva, realmente, şi anume că intervenţiile mele succesive pe aceste subiecte politice aş spune serioase, profunde, funamentale, care vizează raporturile între puterile statului, intervenţii pe care le-am făcut în mod repetat în ultima vreme, se dovedesc că au fost corecte şi vreau să atrag atenţia tuturor celor care, cu o tentaţie pe care nu vreau să mi-o explic, care are probabil anumite resorturi şi care nu mă interesează, dar cei care au făcut referiri la mine că nu doresc ca în România să funcţioneze justiţia, că doresc slăbirea justiţiei, că am un discurs anti-justiţie se dovedeşte astăzi cu totul şi cu totul fals. M-am referit întotdeauna la chestiunile fundamentale, care sunt reglementate de Constituţie la modul în care trebuie să funcţioneze instituţiile statului într-un autentic stat de drept, şi iată că aceste puncte de vedere astăzi sunt confirmate prin decizia Curţii Constituţionale”, a mai subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Alte declaraţii ale lui  Călin Popescu Tăriceanu:

-Există un blocaj la nivelul Executivului. Există frica multora dintre fncţionarii publici de a lua decizii tocmai pentru a nu fi anchetate de organele de cercetare penală.

-salut decizia CCR care vine să repună lucrurile în normalitate

-mie mai degrabă mi s-a părut în acest caz că se înscrie unei acţiuni de ordin politic a DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă