Caligrafia, disciplina minții. Personalități marcante ale României militează pentru scrisul de mână

Am înlocuit stiloul cu pixul, iar pixul pierde și el teren, în favoarea tastelor și ecranelor inteligente. Nu mai scriem scrisori, nu umplem foi de jurnal și ne-am îndepărtat de arta scrisului frumos: caligrafia. Disciplina a fost scoasă din școli, dar încă mai sunt dascăli care o transmit elevilor mai departe. În demersul lor s-au alăturat și personalități marcante ale României, unite într-un singur țel: ca românii să nu dea uitării frumusețea scrisului de mână.

05 Septembrie 2018, 20:34 |
Caligrafia, disciplina minții
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Briana face caligrafie la școală, deși disciplina a fost scoasă din programă. Trage azi un semnal de alarmă, alături de alți copii din generația ei.

Copiii au fost invitați la un atelier de caligrafie, la Muzeul Cotroceni. Au stat în bănci, alături de personalități marcante ale României, au scris, au desenat și au vorbit despre arta scrisului frumos.

Filosoful și eseistul Mihai Șora a vorbit despre copilăria lui, când obișnuia să scrie cu penița pe colile de hârtie.

Încă un argument pro caligrafie a venit de la scriitoarea Ana Barton. Le-a spus copiilor că multe dintre cărțile ei au fost scrise, în mare parte, cu stiloul.

Muzeul Național Cotroceni organizează pentru a doua oară un astfel de eveniment, prin care vrea să convingă cât mai mulți elevi să scrie de mână cât mai mult și mai frumos.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI