Calificare după 20 de ani. Naţionala de tineret merge la Campionatul European de fotbal de anul viitor

17 octombrie 2018, 10:26

Deşi aveau nevoie doar de un punct pentru calificare, tricolorii mici nu au jucat, evident, la egal marţi seară, la Ploieşti, contra selecţionatei sub 21 de ani din Liechtenstein. În faţa a peste 12.000 de spectatori entuziaşti, elevii lui Mirel Rădoi au avut prima mare ocazie prin Puşcaş, în minutul 13. A fost faza care anunţa deschiderea scorului, reuşită un minut mai târziu de acelaşi George Puşcaş, după o centrare de pe stânga a lui Andrei Ivan.

Scorul s-a mărit în minutul 25, când decarul nostru a înscris în stil Hagi. Ianis a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri. Aproape de gol a fost şi Dragoş Nedelcu, trei minute mai târziu, şut de la distanţă în bara transversală. După jumătate de oră de joc, mingea s-a plimbat pe linia porţii oaspeţilor, dar Frick a degajat în ultima clipă.

Totuşi, Puşcaş nu a fost mulţumit de scor, astfel că l-a rotunjit în minutul 40. 3-0 pentru naţionala de tineret, care era deja, încă de la pauză, practic calificată. La adăpostul acestui rezultat, echipa noastră nu a mai forţat în partea a doua, înscriind o singură dată, prin Adrian Petre care, de-abia intrat pe teren, a stabilit, în minutul 78,  scorul final: România – Liechtenstein 4-0 şi tricolorii mici câştigă neînvinşi grupa preliminară, în care au mai evoluat Portugalia, Bosnia, Elveţia şi Ţara Galilor, calificându-se din nou la un turneu final european de tineret după 20 de ani.

„Mergem să ne batem de la egal la egal cu fiecare echipă”, declară tricolorii mici după calificarea naţionalei de tineret la Campionatul European de anul viitor. Italia, Spania, Franța, Anglia sau Germania sunt cele mai dificile adversare la tragerea la sorţi din 23 noiembrie.

– Campionatul European de anul viitor va avea loc între 16 și 30 iunie în Italia și San Marino

– Cele şase localități care vor găzdui meciurile: Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia, Serravalle (San Marino)

– Vor fi participa 12 echipe împărțite în trei grupe. În semifinale merg câștigătoarele și cel mai bun loc 2

– Semifinalistele merg la JO 2020 (Tokyo)

– Tragerea la sorți va avea loc pe 23 noiembrie 2018 la Bologna, de la ora 19:00

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă