Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023 – 2024 a fost actualizat

Înscrieri în învățământul primar - clasa pregătitoare
Înscrieri în învățământul primar - clasa pregătitoare
26 mai 2023, 12:17

„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar 2023 – 2024.

În perioada 3 – 18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali”, au afirmat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, pentru prima etapă de înscriere, în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:

* procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere;

* repartizarea, la şcoala de circumscripţie, a copiilor ai căror părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi nu au fost repartizaţi din lipsă de locuri şi care au exprimat această opţiune în cererea de înscriere;

* afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare, a listei copiilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri libere.

Pentru a doua etapă de înscriere, în perioada 6 – 12 iunie, se vor depune la unitatea de învăţământ cererile de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinşi în etapa anterioară, vor fi validate cererile de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

Totodată, în perioada 13 – 19 iunie se vor procesa cererile de înscriere, la nivelul unităţii de învăţământ, în limita locurilor rămase libere şi vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

„În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluţionate, de către inspectoratele şcolare, cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ”, afirmă aceeaşi sursă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite