TELEJURNAL REGIONAL

Calea ferată Oraviţa-Anina a fost închisă din cauza unor probleme apărute la un zid de sprijin

Circulația trenurilor pe cea mai veche cale ferată ar putea fi reluată în condiții speciale, cu restricție de viteză, cel mai devreme pe 21 decembrie dar, în funcție de complexitatea lucrărilor, termenul ar putea fi extins. Potrivit reprezentanților CFR, închiderea circulație pe calea ferată Oravița-Anina a fost necesară după ce fundația de deasupra solului a zidului de sprijin care susține terasamentul s-a prăbușit în zona gării Lișava.

15 Decembrie 2020, 11:32 (actualizat 15 Decembrie 2020, 11:39) |
Cale ferată închisă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit reprezentanților CFR, închiderea circulație pe calea ferată Oravița-Anina a fost necesară după ce fundația de deasupra solului a zidului de sprijin care susține terasamentul s-a prăbușit în zona gării Lișava.

De asemenea, a fost dislocată și partea superioară a zidului de sprijin fapt ce a dus la blocarea liniei. CFR informează că Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara a demarat cu personal feroviar de specialitate și utilaje proprii lucrări pentru consolidarea zonei afectate astfel încât circulația să poată fi redeschisă în condiții speciale.

Refacerea zidului va putea fi executată abia după realizarea unor investigații topo-geo. Reprezentanții CFR estimează că traficul feroviar de călători ar putea fi reluat între Oravița și Anina în ultima decadă a acestei luni, cu condiția ca lucrările de consolidare aflate în derulare să nu necesite și alte intervenții suplimentare de siguranță în zona afectată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI