Căldura face ravagii în nordul Europei, iar în California arde vegetația

Lumea a intrat în zodia focului și specialiștii din toată lumea spun că se schimbă clima sub ochii noștri. Zilele acestea se înregistrează valori record de temperatură pe tot globul, iar seceta favorizează apariția incendiilor. De câteva zile, în Marea Britanie termometrele nu arată mai puțin de 37 de grade Celsius. Și belgienii se topesc de căldură, iar în Danemarca, din cauza secetei, câmpurile de turbă se autoaprind. Peste ocean, in California, este iadul pe pământ.

27 Iulie 2018, 23:22 (actualizat 27 Iulie 2018, 23:39) |
$article.media.images[0].description
Terra în zodia focului"

Imagini apocaliptice în California, unde seceta și vântul fac din lupta cu flăcările o misiune imposibilă. La sol, oamenii fug din calea sinistrului fără să mai aștepte vreun ordin de evacuare. O televiziune locală a fost nevoită să oprească emisia, pentru că flăcările s-au apropiat prea mult de clădire.

"Am transmis până acum în direct şi chiar acum suntem evacuaţi. Iată de ce oprim emisia acum. Părăsim staţia pentru că nu mai suntem în siguranţă".

Văzută din satelit în ultimele zile, planeta noastră arată că o minge de foc. Media temperaturii globale a crescut cu 2 grade. Pare puțin, dar în traducere, cele două grade suplimentare înseamnă fenomene extreme.

În Belgia, mercurul termometrelor nu a mai sărit de 35 de grade de 42 de ani. Din cauza secetei, în nordul țării a fost restricționat consumul de apă.

Lucian P]rvoiu, corespondent TVR la Bruxelles: De două zile, în Flandra este interzisă spălarea mașinilor, umplerea piscinelor și udarea gazonului, considerate toate forme de risipire a apei. În consecință, iarba din parcuri, verde pe tot timpul anului, este arsă, iar belgienii, care nu sunt obișnuiți cu temperaturi de 37 de grade, ca astăzi, așteaptă ploaia, care nu mai vine.

Danezii se confruntă cu cea mai mare secetă din istoria țării, iar temperaturile foarte mari pentru această parte a lumii au aprins câmpurile de turbă din nordul țării.

RENE KCRUP, pompier: "Situaţia este foarte gravă, pentru că, dacă nu stingem focul acum, se va extinde".

Același val de căldură care a încins regiunea i-a scos pe britanici la plajă. Niciodată termometrele din regat nu au arătat 37 de grade Celsius. Deși spațiile verzi sunt pârjolite de soarele din ce în ce mai puternic, parcurile sunt singurele refugii zilele acestea.

Din cauza căldurii neobișnuite au fost deja semnalate probleme pe calea ferată, renumită pentru punctualitatea sa.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI