Căldura cu porția în Focșani. Situația s-ar putea înrăutăți la sfârșitul lunii. ”Trei ore de apă caldă, dar numai apă caldă nu e aia”

20 octombrie 2021, 12:14

Din cauza datoriilor acumulate, societatea locală de termoficare a redus programul de furnizare la doar câteva ore pe zi, iar dacă guvernul nu alocă de urgență fonduri, de la 1 noiembrie alimentarea cu agent termic ar putea fi sistată.

La Grădinița nr 13, din Focșani personalul folosește aparatele de aer condiționat pentru a încălzi clasele. Paradoxal, unitatea a avut centrală proprie, dar a fost dezafectată după ce a fost reabilitată rețeaua termică din cartier.

Andreea Nițu, director Grădinița Nr. 13 Focșani: Am depins de programul ENET, nu am mai avut autonomia pe care ne o acordă centrala noastră.

Toți cei care depind de regia locală de termoficare au apa caldă doar trei ore în fiecare seară. Dar trebuie să lase robinetul deschis cel puțin 30 de minute pentru ca apa să se încălzească.

Situația s-ar putea înrăutăți la sfârșitul lunii. Asta pentru că strategia de alimentare cu energie termică a orașului, obligatorie pentru obținerea de fonduri europene sau guvernamentale, a fost respinsă în plenul Consiliului Local. Singura speranță rămân banii de la guvern.

Cristi Misăilă, primar Focșani: Lipsa unei strategii aprobate atrage sancțiunea restricționării alocării oricăror fonduri publice pentru autoritățile locale.

Consilierii locali din Focșani reclamă că strategia nu cuprinde și un plan de redresare a societății de termoficare, aflată în insolvență. Acesta însă poate fi întocmit doar de un lichidator special, care va fi numit de instanță abia în luna noiembrie.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă