Calcule pentru transport public în condiții de siguranță sanitară. Circulație mult restrânsă cu metroul la Londra. Biroul de acasă, ipoteză pentru perioada următoare

Metroul ARHIVĂ
Metroul ARHIVĂ
6 mai 2020, 10:31

Raportul consultat de BBC Londra arată că, chiar și la capacitate maximă, cu doi metri distanțare între pasageri, doar 50 de mii de călători vor putea urca în trenuri la fiecare 15 minute. Înainte de impunerea restricțiilor sanitare, aproximativ 325 de mii se puteau îmbarca la fiecare 15 minute, în orele de vârf.

Cu doar un metru distanță între călători și la o capacitate de 100%, rețeaua de metrou ar putea prelua doar 80 de mii de pasageri la fiecare 15 minute.

Cu serviciul oferit acum, doar 30 de mii de pasageri s-ar putea îmbarca la fiecare sfert de oră.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat marți foarte îngrijorat că oamenii s-ar putea infecta în mijloacele de transport în comun dacă se relaxează restricțiile.

„Orice s-ar întâmpla în săptămânile și în lunile care urmează, toți cei care pot lucra de acasă trebuie să continue așa pentru încă o perioadă”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției de transport, pentru BBC Londra.

„Intenția noastră este să creăm rând pe rând serviciile necesare, dar este evident că viața noastră nu va reveni pur și simplu la ce a fost înainte”, a precizat el. „Lucrăm împreună cu guvernul să vedem cum pot fi ridicate restricțiile de circulație – inclusiv în privința așteptărilor privind distanțarea socială. Astfel se va stabili câți oameni pot fi transportați în siguranță, concomitent cu impunerea altor măsuri ameliorative ample, precum stabilirea unor noi intervale de timp pentru a răspunderii cererii de la orele de vârf și gestionarea diferită a activității din stații”.

Agenția de transport se așteaptă la provocări imense odată cu redeschiderea birourilor.

„Preconizăm că va fi o cerere extraordinar de mare, căreia va trebui să îi răspundem împreună și ne facem încă de pe acum planuri pentru a depăși această provocare și pentru a ajuta Londra să se pună din nou în mișcare în siguranță și sustenabil”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Ridicarea restricțiilor reprezintă doar una dintre provocările pentru agenția de transport, care negociază în acest moment asistență financiară guvernamentală. De asemenea, oficialii cred că este nevoie de o campanie uriașă pentru împărțirea și decalarea turelor angajaților care folosesc mijloacele de transport în comun.

În alte orașe mari din lume, la metrou a fost introdusă obligativitatea purtării măștilor, o idee sprijinită și de primarul Londrei, Sadiq Khan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă