Călătorii în lumea frumosului, dincolo de bariera "nu am timp". Nansi Lungu: Acceptarea unui mod de a fi cu vulnerabilități este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face cu privire la progresul tău

Trăim într-o agitație permanentă și alergăm de dimineață până seara dorindu-ne de fiecare dată mai mult. Am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple și să ne oferim un strop de răgaz. Iată ce puteți face după orele de muncă.

15 Mai 2019, 13:10 Știrile TVR |
Călătorii în lumea frumosului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un altfel de timp petrecut după programul de serviciu, înseamnă în cazul de fața multă culoare și un buchet de arome al unui vin bun.

Așa începe ora de pictură sau călătoria în lumea frumosului pe care fiecare dintre participanți are libertatea sa și-o creeze așa cum simte.

Carmen Stancu, organizator atelier de pictură: Prin intermediul artei, oamenii știu că au un punct comun. Vin aici,  fac o activitate împreună, învață unii de la ceilalți. E mult mai ușor să legi prietenii în momentul în care pornești de la un lucru comun.

"Trezirea" talentului artistic, în special pictatul, are un efect calmant imediat. Și nici măcar nu contează cât de puțin creativi ne simțim.

Horia, arhitect: Noi acuma suntem mult prea preocupați de o groază de alte probleme. Vai, vai, vai nu am X, nu am Y sau vreau aia. Vreau orice altceva. Nu ne oprim niciodată efectiv să ne bucurăm, de o acțiune simplă care ne poate oferi aceasta bucurie - deconectare completă

Indiferent de vârstă nu trebuie să renunțăm la hobby-urile noastre. O spun specialiștii dar și cei care îndrăznesc să treacă dincolo de bariera lui "nu am timp".

Dana, angajată firmă transport marfă: Poate că sunt unii, care sunt corporatiști care lucrează non stop, atunci poate au o scuză că nu au timp. Dar altfel, nu.

Întrebată cum are timp de toate, Dana răspunde: Mi-l fac. Nu serios mi-l fac. Ca să nu spun că am și cățel, ies și cu cățelul în parc. Deci, ce faci pentru tine îți umple viața.

Claudia, economist: timp ne facem. Dacă ne dorim ceva, desigur că ne facem timp. Da, mă motivează foarte mult. Cred că a trecut dincolo de hobby, cred ca este o pasiune deja. Vreau să pictez mult mai mult, chiar să fac o expoziție personală dacă se poate.

Puțin peste 1% dintre români practică activități artistice cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce, în celelalte țări din Uniunea Europeană, procentul este și de 18 ori mai mare.

Nansi Lungu, analist comportamental: Ca imagine generală este imaginea că nu se merită investit prea mult timp decât în ceea ce trebuie. Da' asta e o capcană. În primul rând nici nu știi ceea ce trebuie. Ca să știi ceea ce trebuie trebuie să cunoști alte idei. Cunoscând alți oameni, ideile tale se rafinează, devin mai bune, percepțiile mai bune.

Evenimentele care aduc împreună oameni cu același hobby sunt însă prea puține în România. La fel și cei care în timpul liber aleg să mai comunice și cu alte persoane în afara celor din familie, ori să-și permită luxul de a face greșeli asumându-și eventuale critici.

Alex, IT:  E foarte plăcut, e relaxant și mai e o chestie că, mai ales în școala din România, deși bănuiesc că e boală din multe țări, suntem învățați că e rău să greșești. Și arta înseamnă să greșești. Vii aici, și e o atmosferă foarte plăcută și îți permiți să faci greșeli - capeți puțin mai multă încredere.

Nansi Lungu: Expunerea vulnerabilității la o rată pe care o suporți este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face cu privire la progresul tău de orice tip. Acolo unde nu-ți este teama să te arăți așa cum ești, te ajută foarte tare să interacționezi. Să afli ce alte perspective există, să-ți dai seama ca imaginea pe care o ai fața de tine nu este a celorlalți de cele mai multe ori. În general oamenii de succes reușesc să facă aceasta trecere de la un management strict al imaginii de sine la o acceptare a unui mod de a fi cu vulnerabilități.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI