Călătorii gratuite cu trenul, în Spania, din septembrie

Călătorii gratuite cu trenul în Spania
Călătorii gratuite cu trenul în Spania
20 iulie 2022, 10:01

Începând cu luna septembrie, pasagerii vor putea călători cu diferite trenuri operate de rețeaua publică de trenuri Renfe, fără a plăti absolut nimic.

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că biletele pentru călătorii multiple, cu trenurile operate de serviciile publice ale rețelei Cercanías, Rodalies și Media Distance (echivalent cu călătoriile locale și pe distanță medie) vor fi gratuite de la 1 septembrie, până la sfârșitul anului.

Măsura exclude biletele pentru o singură călătorie sau călătoriile pe distanțe lungi, potrivit postului public TVE. Biletele cu mai multe călătorii includ minimum 10 călătorii dus-întors.

Economisirea banilor și a mediului

Această măsură încurajează la maximum utilizarea acestui tip de transport public colectiv, pentru a garanta naveta zilnică necesară cu un mijloc de transport sigur, fiabil, confortabil, economic și durabil, pe fondul circumstanțelor extraordinare ale creșterii constante a prețurilor la energie și combustibil ”, a declarat Ministerul Spaniol al Transporturilor într-un comunicat, citat de CNN.

Schema Renfe a fost anunțată la scurt timp după ce guvernul spaniol s-a angajat să reducă cu 50% taxele de transport public pentru transportul de stat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite