Călătorii cu metroul bucureștean vor primi despăgubiri în caz de accident feroviar major

Decesul, invaliditatea, fracturile sau arsurile sunt printre riscurile pe care Metrorex le va despăgubi în caz de accident feroviar major la metrou. Compania a încheiat recent o poliţă de asigurare. Însă, mare grijă! Dacă, de exemplu, vă împiedicaţi pe scări la metrou şI vă fracturaţi piciorul, iar vina vă aparţine pentru că nu aţi fost atent, nu veţi primi niciun leu.

13 Iulie 2017, 21:28 (actualizat 13 Iulie 2017, 22:02) Știrile TVR |
Metrorex va putea despăgubi călătorii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Poliţa de asigurare încheiată de Metrorex are trei componente: una de asigurare civilă pentru călători - de 1 milion de euro în cazul unui accident feroviar major, o a doua de răspundere faţă de terţi - tot de un milion de euro şi o a treia - de 100.000 de euro pentru despăgubiri în cazul accidentelor produse în perimetrul staţiile de metrou.

Despăgubirile de câte un milion de euro pot fi activate doar în cazul unor accidente sau incidente feroviare majore. În lege asta se traduce prin coliziuni, deraieri, accidentări ale persoanelor produse de trenuri, incendii care duc la decesul a cel puţin o persoană, ori la vătămarea gravă a cinci sau mai multe persoane.

O poliţă de un milion de euro însemnă însă prea puţin în cazul unui accident la metrou cu 200 de victime, spre exemplu. Fiecare victimă ar primi o sumă infimă drept despăgubire.

Plafoanele despăgubirilor nu au fost încă dezvăluite. Potrivit unor surse invaliditatea ar fi despăgubită cu 50.000 de euro, decesul cu 12.000 de euro, iar ziua de spitalizare cu 15 euro.

Poliţele de asigurare sunt valabile un an şi Metrorex a plătit pentru ele în jur de 22.000 de euro.

În continuare, fără poliţă este Compania Naţională de Asigurare a Infrastructurii Rutiere. În schimb, CFR Călători deţine un depozit de garanţie bancară pentru eventuale despăgubiri în cazul accidentelor feroviare în care sunt victime pasageri: "În caz de accident soldat cu deces sau rănire a călătorului, (...) pentru fiecare pasager se fixează o limită maximă în lei a echivalentului de 190.000 euro".

În multe state europene operatorii de transport feroviar şi nu numai nu au voie să circule fără poliţă de asigurare.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI