Călătorie în jurul lumii cu … Tico

13 iunie 2019, 07:12

După ce a decis să  plece în călătorie, Florin a făcut un sondaj pe rețelele de socializare pentru a alege mașina. Toată lumea a propus autoturisme puternice de teren.

Am ales un TICO  din anul 1995, model corean, motor de 850 de cm cu 42 de cai, pe benzină. Nu am vrut să facem nicio îmbunătățire să-i dăm putere, inclusiv roțile sunt pe 12, cred că roțile de roabă sunt mai mari decât roțile noastre, spune exploratorul Florin Pop Vancea.

Mașina a fost vopsită și i-a fost montat un portbagaj deasupra. Florin este explorator și profesor de alpinism şi vrea să-i facă pe părinți să înțeleagă cât de important este să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor.

Fiul său, Dani, a urcat prima dată Alpii cot la cot cu el, la 4 ani, iar la 13 ani a escaladat cel mai înalt vârf din Africa. Acum are 15 ani și este nerăbdător să pornească în noua aventură.

Florin și Dani Pop Vancea vor pleca din Cluj pe 4 iulie. Vor străbate Europa până la Nord Kapp, dincolo de Cercul Polar. Vor lăsa mașina acolo și vor parcurge restul traseului pe jos, iar aventura va continua la toamnă cu al doilea traseu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă