Călătorie cu Sfântul Părinte. În aeronava cu care Papa Francisc a ajuns la București s-a aflat și o echipă a Știrilor TVR

În avionul care l-a adus pe Papa în România a fost prezentă și o echipă de jurnaliști ai Stirilor TVR. Refacem drumul de la Roma spre București prin intermediul Dianei Dumitrașcu, trimisul special al TVR la Vatican.

 

31 Mai 2019, 13:32 (actualizat 31 Mai 2019, 14:45) |
Călătoria Papei spre România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cei 70 de jurnaliști care îl însoțesc pe Papa Francisc pe tot parcursul vizitei în România au venit la aeroportul din Fumicino la 5 dimineața.

Securitatea din jurul Sfântului Părinte este foarte mare așa că trebuie să fim din timp în aeroport pentru a face toate procedurile necesare îmbarcării călătoriei în avionul papal. Am primit cartea de îmbarcare, biletul de avion special pentru acest eveniment și pașaportul care are un cod special. De asemenea, bagajele nu ne-au fost puse pe banda obișnuită, care le preia, ci sunt preluate de angajați care le vor duce direct în avionul papal, povestește Diana Dumitrașcu, trimisului special al TVR la Vatican.

Jurnaliștii și-au ocupat locurile în avionul Papal.

Poate ne imaginăm că avionul papal arată spectaculos. Este un avion absolut obișnuit...există niște tetiere cu semnul papal și la urcare am primit această mapă în care există informații despre călătorie și, bineînteles, harta cu drumul pe care îl vom parcurge împreună cu Papa Francisc până în România, relatează Diana Dumitrașcu.

Papa Francisc a ajuns la aeroportul din Fumicino aproape de ora 9. Înainte de a urca în avion s-a întors să-i salute pe cei rămași acasă. Atunci a avut loc un moment amuzant, în care veșmântul Suveranului Pontif fost luat de vânt și i-a acoperit fața.

Suveranul Pontif a zâmbit și a intrat în avionul în care îl așteptau jurnaliștii. Acolo a dat mâna cu fiecare în parte și împreună au pornit într-o vizită istorică pentru români.

Avionul papal a decolat spre București puțin după ora 9.00. În România, pelerinii îl așteaptă cu rugaciuni și multă bucurie.

Cursa specială a aterizat la București, mai devreme de ora prevăzută. Pilotul aeronavei a pus la fereastra cabinei, steagul României și pe cel al Vaticanului.

La scara avionului, Sfântul Părinte a fost întâmpinat de cuplul prezidențial.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI