Câinii fără stăpân din Caracal, duși în adăposturi la Slatina

16 martie 2021, 10:55

Sute de caracaleni au căzut, an de an, pradă colților patrupezilor comunitari din oraș. După ce anul trecut 540 de locuitori au ajuns la spital în urma atacurilor venite dinspre câinii comunitari, noua administrație a localității a considerat situația de netolerat și a inclus această problemă pe lista cu priorități.

Soluția pentru problema creată de câinii comunitari a venit la începutul acestui an, după ce legislația în domeniu a fost modificată. Acum ea permite prinderea și cazarea lor în adăposturi din afara localității, cu condiția ca adăpostul să fie în județ.

Patrupedele vor fi prinse și transportate în adăpostul de la Sărăcești de angajații acestui serviciu. Acțiunea este supravegheată de un angajat al Primăriei Caracal.

Pentru fiecare animal prins și transportat în adăpostul autorizat de la Slatina, municipalitatea caracaleană va plăti cu puțin peste 8 lei pe zi.

Autoritățile din Caracal  susțin că numărul patrupezilor de pe străzile municipiului se ridică, potrivit ultimului recensământ, la cca 800. Speră ca problema să fie rezolvată în totalitate până în toamnă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite