Câinele genist al Ucrainei, Patron, a devenit primul patruped „ambasador al bunăvoinței”

Patron câinele genist al Ucrainei
Patron câinele genist al Ucrainei
21 noiembrie 2022, 12:52

Cu ocazia Zilei Internaționala a Drepturilor Copilului, UNICEF și reprezentanții Patron the Dog au semnat un memorandum de colaborare. Patron, câinele genist al Ucrainei, a luat parte la ceremonie. Documentul aprofundează cooperarea dintre UNICEF și celebrul câine în susținerea sănătății mintale a copiilor și popularizarea educației și siguranței.

În cadrul Memorandumului, UNICEF și Patron vor coopera în domeniul educației și siguranței în cazul minelor, reducând multe dintre riscurile cauzate de război, precum și oferind sprijin copiilor, adolescenților, tinerilor, îngrijitorilor și educatorilor acestora.

Ca un adevărat prieten al copiilor din Ucraina, câinele Patron a primit titlul de „Câine ambasador al bunăvoinței” din partea UNICEF Ucraina.

Patron nu este doar genist, el ajută și la menținerea sănătății mintale a copiilor.

„Nu există niciun copil din Ucraina care să nu îl cunoască pe Patron, câinele genist. Patron a câștigat încrederea și inimile tuturor ucrainenilor, iar împreună cu UNICEF, Patron va promova lucruri extrem de importante pentru societatea ucraineană, cum ar fi educația privind riscul minelor și sănătatea mintală. Datorită „părinților” săi, Patron știe totul despre obiectele explozive și câmpurile minate și este implicat în mod constant în activitățile de deminare. De asemenea, el știe cum să încurajeze și să consoleze cu simțul umorului copii și adulți aflaţi în momente dificile. Observarea lui și comunicarea cu el îi ajută să depășească stresul și să le ridice moralul”, a declarat reprezentantul UNICEF Ucraina, Murat Sahin.

În cadrul campaniei „Învățăm împreună”, Patron îi ajută pe copiii care învaţă de acasă, prin intermediul realităţii augumentate (AR). Patrupedul virtual îi va asista pe copii și adolescenți și le va oferi zilnic sfaturi.

Folosind un format animat, interactiv și accesibil pentru copii, Patron va contribui şi la transmiterea celor mai importante informații despre sănătatea mintală și siguranța în cazul minelor. Printre acestea se numără atenuarea impactului războiului, al ostilităților și al lipsei de comunicare cu colegii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite