Cadre medicale de la Spitalul Județean Satu Mare, infectate cu coronavirus. Focar și la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, la unitatea de tratament a bolnavilor în stare critică

14 medici, asistenţi şi infirmieri angajaţi ai Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt infectaţi cu COVID-19. Un nou focar de coronavirus a fost identificat și la o unitate medicală din Iași. De această dată, testele au ieșit pozitive la 6 cadre medicale de la Institutul Național de Boli Cardiovasculare.

10 Octombrie 2020, 15:05 (actualizat 10 Octombrie 2020, 15:21) Știrile TVR |
Test de coronavirus / FOTO: Pixabay

Secția de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost dezinfectată. Activitatea secției nu este afectată, spune managerul.

"Personalul medical este testat, iar dacă devine pozitiv se aplică protocolul în cauză. Se poate asigura actul medical. Noi testăm pacienţii, la internare rămân izolaţi până când se testează şi, mai nou, am înţeles că sunt pacienţi curaţi care se pozitivează la 7 - 8 zile de la contact", a declarat pentru Agerpres managerul unităţii sanitare, Adrian Marc.

La nivelul judeţului Satu Mare au fost confirmate în total 904 cazuri de COVID-19. S-au înregistrat 445 de vindecări şi 30 de decese.

Sâmbătă, 6 cadre medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași au fost testate pozitiv și sunt izolate la domiciliu.

Cei 6 lucrau în Unitatea de supraveghere și tratament avansat a cardiacilor în stare critică, potrivit Mediafax.

S-a decis imediat limitarea internărilor, astfel că vor fi internați doar pacienții în stare gravă. S-au dezinfectat spațiile anexe.

Alte focare înregistrate sâmbătă la Iași sunt la două societăți comerciale, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Revis Hârlău (3 beneficiari și un pedagog infectați) și la Centrul de Servicii Sociale "M. Sadoveanu" Pașcani (2 beneficiari și 2 angajați cu SARS-CoV-2).

A fost identificat un nou focar de COVID-19 și la o unitate medicală din județul Prahova. Opt cadre medicale de la secția Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploiești au coronavirus.

Reprezentanții Prefecturii Prahova au transmis că persoanele infectate au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent, care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmați.

La Radiologie s-a făcut dezinfecția spațiilor, conform normelor sanitare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI