Cade tencuiala în Centrul Vechi al Capitalei. O bucată dintr-un balcon a căzut pe două mașini parcate în zonă

6 aprilie 2018, 19:19

Pe la ora 5 dimineața, locatarii din Centrul Vechi au fost treziți de o bubuitură puternică. De pe balconul unui bloc s-a desprins o bucată mare de tencuială și a căzut pe cele două mașini parcate în zonă. Una dintre ele a fost grav avariată.

Proprietarul a dus deja mașina în service și zilele viitoare va afla cât îl costă reparația. A doua mașină a fost lovită doar pe partea dreaptă și are geamul spart. Toți cei care locuiesc în blocul cu probleme sunt îngroziți.

Din 1993 clădirea a fost încadrată în grupa 1 de risc. Proprietarii susțin însă că Primăria nu le-a dat niciun răspuns din 2010 când au cerut consolidarea. Ba mai mult, proprietarii cluburilor de la parter le-ar fi pus bețe în roate și nu au vrut să-și dea acordul pentru realizarea lucrărilor.

Primăria Capitalei susține că blocul a fost retrocedat și este proprietate privată. Așadar nu are ce să facă! Locatarii se plâng că sunt într-un cerc vicios. Angajații Primăriei i-au amendat de-a lungul timpului că nu au consolidat măcar fațada.

Dar, clădirea este monument istoric și orice lucrare are nevoie de avizul Ministerului Culturii. Toate cererile trimise de locatari au rămas fără răspuns, reclamă oamenii.

Ministerul Culturii nu a răspuns până la această oră solicitării TVR pentru un punct de vedere.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite