Cadavrul unui copil cu dizabilități, găsit în cușca unui câine. Vecinii bănuiesc că tatăl ar fi ascuns moartea copilului pentru a putea încasa alocația

24 mai 2022, 11:58

Totul a ieșit la iveală după ce un vecin, alertat că nu-l mai zărise de o lună pe băiat, a mers la casa familiei din Sighetu Marmației și a cerut să îl vadă pe copil. Pentru că tatăl a refuzat categoric vecinul a devenit suspicios și a sunat la 112.

Agenții de poliției au căutat toată curtea și în final au găsit trupul băiatului într-un sac, ascuns în cușca câinelui. În urma descoperirii tatăl copilului și concubina acestuia au fost duși la audieri.

Legiștii urmează să stabilească de ce a murit băiatul. Din primele date reiese că acesta a decedat în urmă cu aproape o lună.

Vecinii bănuiesc că tatăl ar fi ascuns moartea copilului pentru a putea încasa alocația și pensia primită pentru îngrijirea unei persoane cu handicap. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației pentru o expertiză psihiatrică. Iar procurorii și polițiștii continuă cercetările.

 

„Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, de către un bărbat cu privire la faptul că nu a mai văzut de mai multă vreme un tânăr din vecini, şi bănuieşte că i s-ar fi întâmplat ceva. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor, într-o anexă a unui imobil, au găsit într-un sac de plastic cadavrul unui minor de 14 ani”, a declarat Ionela Cozma, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș.
Tatăl copilului și concubina acestuia au fost duși la audieri, iar barbatul de 48 de ani a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației pentru o expertiza psihiatrica.
Bărbatul a declarat la audieri că băiatul ar fi murit de câteva zile, dar nu a avut bani să îl îngroape.
Vecinii bănuiesc că tatăl ar fi ascuns moartea copilului pentru a încasa în continuare alocația și pensia de 1500 de lei primită pentru îngrijirea lui.  Reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului susțin, însă, că,din verificările făcute la domiciliu, părea că băiatul era bine îngrijit.
Marius Volcovinschi, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sighetu Marmației: „În timpul monitorizărilor pe care le-au făcut specialiştii instituţiei, copilul era ok, la domiciliu, îngrijit de tată”.
Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și profanare de cadavre. Fratele băiatului mort, în vârstă de 16 ani, a suferit un șoc în urma tragediei și a fost preluat de Protecția Copilului până la soluționarea cazului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite