Cadavrele a 39 de migranți, descoperite într-un camion în sud-estul Angliei. Şoferul a fost arestat

23 octombrie 2019, 12:53

Macabra descoperire a avut loc în zori, la  Essex – 20 de km de Londra – într-un parc industrial. Cineva a sunat la ambulanță, dar când a ajuns echipa de la urgențe nu a putut decât să constate că cei 39 de oameni din container erau morți.

„E vorba de un adolescent, ceilalţi sunt adulţi. Am început o anchetă penală. Şoferul camionului, un bărbat de 25 de ani, din Irlanda de Nord, a fost arestat, fiind bănuit de crimă”, a declarat Pippa Mills, de la Poliţia din Essex.

Poliția încearcă să dezlege misterul camionului frigorific înțesat de cadavre.

Inițial se credea că ar fi plecat din Bulgaria și că nu se știe pe ce ruta a ajuns în Irlanda. Autoritățile de la Sofia au precizat însă că vehiculul a fost înmatriculat în 2017, la Varna, pe numele unei firme deținute de o irlandeză, dar imediat a părăsit Bulgaria și nu a mai revenit de atunci.

Ce e clar, până în acest moment, este că TIR ul a intrat în Țară Galilor, pe 19 octombrie, prin portul Holyhead. 4 zile mai târziu, vehiculul avea să fie descoperit lângă Londra.

„E o tragedie de nedescris, care ne sfâşâie sufletul. Cei care şi-au pierdut viaţa şi apropiaţii lor sunt în gândurile şi rugăciunile noastre”, a declarat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Johnson promite că vinovații vor plăti și că autoritățile britanice nu se vor lasă până nu dau de urma traficanților, care, pe bani grei, trimit refugiații ilegali la moarte sigură, închiși în camioane, în care mor sufocați ori înghețați.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite