Cabinet clandestin de injectare de acid hialuronic în buze, descoperit în Sectorul 4 al Capitalei. Falsa esteticiană își racola clientele pe Instagram. Ea a fost pusă sub control judiciar

31 mai 2023, 19:35

Tânăra de 23 de ani acuzată acum de exercitare fără drept a unei profesii și vătămare corporală din culpă își făcuse un cabinet în Sectorul 4 al Capitalei și găsea cliente pe Instagram. Potrivit polițiștilor, se ocupa cu această afacere din ianuarie anul trecut. Avea chiar și trei intervenții pe zi și cerea 600 de lei pentru un implant. La percheziții, polițiștii au găsit o pacientă chiar pe masa de operație și un caiet plin cu programări. Cel puțin două fete, una de 18 și alta de 22 de ani, au făcut plângere împotriva tinerei după ce au avut probleme medicale din pricina acidului hialuronic injectat în buze.

Victimă: Eu era să fac microză la buze. Nu îmi mai circula sângele şi arătam oribil. S-a speriat mama rău de tot şi m-a dus la o clinică unde să îmi topească acidul.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Activitatea respectivă trebuia exercitată de o persoană care și deținea această calitate de medic estetician. Dar în momentul de față nu s-a făcut o astfel de dovadă.

Falsa esteticiană a fost reținută și audiată de un procuror. Reprezentanții Societății Române de Chirurgie Estetică atrag atenția asupra pericolelor la care se expun cei care apelează la astfel de așa-ziși esteticieni. Medicii recomandă pacienților să ceară documentele medicale atunci când merg la un astfel de cabinet.

Dr. Dana Mihaela Jianu, președinte, Societatea Română de Chirurgie Estetică: Este foarte periculos, pentru că o persoană care nu are pregătire medicală poate să producă boli dintre cele mai grave, cum sunt cele de hepatită, de tip SIDA, infecţii locale sau generalizate, sluţiri prin necroză şi infecţia tegumentelor.

În noiembrie, falsul chirurg italian Matteo Politi a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru că ar fi făcut operații, deși nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite