Cei care vor să scape de deranjul de acasă în zi de sărbătoare mută masa de Crăciun în oraș. Tot mai multe restaurante de lux din București au săli speciale pentru aceste mese în familie, iar rezervările se fac pe bandă rulantă. 260 de lei de persoană costă masa de Crăciun la un restaurant exclusivist, unde oaspeţilor li se întinde covorul roşu la intrare şi au parte de un decor somptuos ca la Londra sau Paris.
Răzvan locuiește de câțiva ani în Franța cu soția și cei cei doi copii. Cu toții vin în țară doar de sărbători, iar acum au ales să stea într-un hotel din Capitală, care are și un restaurant exclusivist pentru că vor să celebreze Crăciunul ca în marile capitale europene.
În restaurant toate mesele sunt rezervate deja pentru ziua de Crăciun.
În timp ce muncitorii întind covorul roșu la intrare pentru oasepetii cu dare de mână, bucătării încearcă încă o dată rețeta specială pe care au pregătit-o pentru ziua cea mare.
Meniul conține, printre altele, caviar, carpaccio de ton și mozaic de pește și somon cu spumă de șampanie. Cei care vor o masă de Crăciun ca la Paris plătesc 260 de lei.
După masa de Crăciun încep pregătirile pentru noaptea de Revelion, care în cele mai luxoase restaurante din București pornește de la 1.500 de lei de persoană.