Câștigătorii premiilor BAFTA 2018. „Trei panouri publicitare lângă Ebbing, Missouri” a primit cinci distincții

19 februarie 2018, 09:00

Negru a fost culoarea purtata de cele mai multe vedete, alegerea cromatica fiind un mesaj de sustinere a miscarii Time’s Up. Tema abuzurilor si hartuirilor,dar si istoria luptei femeilor pentru respect si egalitate, a dominat si discursurile celor care au urcat pe scena de la Royal Albert Hall.

Exact acum 100 de ani aici a fost un eveniment istoric care celebra primul grup de femei care au primit dreptul de a vota. Acum un secol, Sufragetele au deschis calea rezistenței și protestului care sunt astăzi continuate cu mișcarea Time’s Up.

La împărțirea premiilor, „3 panouri publicitare langa Ebbing Missouri” a adunat cele mai multe distincții, 5, inclusiv pentru cel mai bun film și cea mai buna actriță în rol principal.

Povestea în tonuri de comedie neagră a unei mame care vrea dreptate pentru fiica ei ucisă a mai primit BAFTA pentru regie, scenariu și actor în rol secundar, acordat lui Sam Rockwell.

Din 12 nominalizari, cele mai multe, filmul „Forma Apei”, a adunat 3 premii, cel mai important fiind cel pentru cel mai bun regizor obinut de Guillermo Del Toro, care a adus un tribut culturii britanice.

Gary Oldman a fost recompensat cu BAFTA pentru cel mai bun actor grație interpretării lui Winston Churchill în filmul „Ziua Decisiva”, iar Sir Ridley Scott a primit un premiu onorific pentru întreaga carieră.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă